4- سوابق پژوهش...
5- اهداف تحقيق..
6- روش شناسي پژوهش...
7- ضرورت انجام تحقيق.
8- ساماندهي تحقيق.
فصل اول- كليات و مفاهيم.
1-1-تعاريف.
1-1-2-موجر و مستاجر در قراردادهاي نفت و گاز.
1-1-3-تعريف روشهاي جايگزين حل و فصل اختلافات...
1-1-4-انواع روشهاي حل اختلاف...
1-1-4-1-روشهاي سنتي حل اختلافات...
1-1-4-2-روشهاي مدرن حل و فصل اختلافات...
1-1-5-روشهاي جايگزين حل و فصل اختلافات و مزاياي آن.
1-2-انواع روشهاي جايگزين حل و فصل اختلافات...
1-2-1-مذاكره
1-2-2-مساعي جميله.
1-2-3-ميانجيگري..
1-2-4-كارشناسي..
1-2-5- مذاكره
1-2-6-سازش...
1-2-7-داوري..
1-2-1-تعريف داوري.
1-2-2-داوري بين المللي.
1-2-3- داوري تجاري بين المللي.
1-3- انواع اختلاف هاي نفت وگاز.
فصل دوم- سازوكارهاي داوري در حوزه نفت و گاز.
2-1-طرفين اختلاف...
2-2-شروع جريان دادرسي..
2-3-قانون حاكم.
2-3-1-انتخاب صريح قانون حاكم بر قرارداد.
2-3-2-لزوم يا عدم لزوم ارتباط قانون منتخب با قرارداد.
2-3-3-قانون حاكم بر مذاكرات پيش از انعقاد قرارداد.
2-4-1-كنوانسيون ايكسيدبراي حل مجادلات سرمايه گذاري..
2-4-2-قوانين بين المللي حاكم بر اقدام توافق نامه ها و آراء داوري..
2-4-3-اتخاذ قانون مدل آنسيترال.
2-4-4- اصلاحات ايكسيد در كشورهاي آمريكاي لاتين..
2-4-5- ارتباط ايكسيد با مقوله انرژي..
2-5-راه حلهاي جايگزين براي حل اختلاف (اي دي آر)
2-5-1-تعيين كارشناس...
2-5-2-مذاكره
2-6-روش هاي مدرن حل اختلاف در حوزه نفت و گاز.
2-6-1-ميانجيگري..
2-6-2- گوناگوني روشهاي حل اختلاف...
2-6-2-1-اهداف حل اختلاف طرفين..
2-6-2-1-1-اهداف موجر.
2-6-2-1-2-اهداف مستاجر.
2-6-2-2-داوري اختلافات اجاره نامه.
2-6-2-2-1-الزامات ساختاري..
2-6-2-2-2-شناخت اختلاف...
2-7-مديريت فرايند حل اختلاف...
2-8-آشكار كردن جريان فكري داور.
2-9-نگرانيهاي هزينهاي..
2-10- صدور راي در اختلافات حوزه نفت و گاز.
3-11-اجراي آراي داوري..
نتيجه گيري و پيشنهادها
فهرست منابع و مآخذ
چكيده:
آنچه در اين پايان نامه مورد بررسي قرار گرفته بررسي قوانين و مقررات و اصول مربوط به داوري در حوزه قراردادهاي نفت و گاز مي باشد. مذاكره، مساعي جمليه، ميانجيگري، كارشناسي، مذاكره و سازش و در نهايت داوري، مي توانند به بهترين شكل حق هاي قانوني طرفين را تضمين نموده و در بر اين اساس آنان را به اهداف اقتصادي خود نيز نزديك نمايد. بسياري از اين روشهاي حل و فصل اختلافات امروزه با روش هاي سنتي كه پيش بيني آن در قوانين و رويه ها موجود بود متفاوت شده و از اين رو بحث از روش هاي مدرن حل و فصل اختلافات در حقوق موضوعه و رويه قضايي راجع به نفت و گاز مطرح شده است. كشور ايران نيز با توجه به اينكه از لحاظ سياسي و اقتصادي نفت و گاز يكي از شريان هاي اصلي حياتش محسوب مي شود مي تواند با رويكرد هزينه منفعت به اين موضوع از مزاياي آن در حل و فصل اختلاف هاي مربوط به نفت و گاز استفاده نمايد.
واژگان كليدي:
داوري، مذاكره، نفت و گاز، دادرسي، روشهاي جايگزين حل و فصل اختلافات
مقدمه
يكي از چالشهاي مهم در حوزه صنعت نفت و گاز با توجه به اختلاف هاي وسيعي كه در آن به وجود مي آيد مقوله داوري در اين حوزه است. از آنجا كه نفت و گاز هر ساله حجم كلاني از سرمايه كشورهاي نفت خيز را به خود اختصاص مي دهد و كشورهاي مرتبط با اين منبع، همواره با چالش هاي تجارت جهاني در اين مورد درگير مي باشند؛ درصدند كه بهترين راه حل را براي اختلاف جستجو نمايند.
شايد اولين راه حل و قديمي ترين راه حل ها، حل اختلاف از طريق دادگاه ها باشد. در اين شيوه اما به دليل زمان بر بودن و طولاني شدن فرآيند رسيدگي و همچنين به علت آنكه بعضاً هزينه زيادي را براي طرفين درگير در اختلاف به همراه دارد نقدهايي وجود دارد كه بحث در مورد آن از حيطه اين پايان نامه خارج است. امروزه مساعي دولتها و حتي سازمانهاي بين المللي در اين جهت بوده است كه بهترين، سريعترين و شايد ارزانترين روش يعني داوري را در حوزه نفت و گاز انتخاب نمايند.
استفاده از شيوه داوري با توجه به قدمت آن و مزايايي از جمله، سريع بودن، ارزان بودن، مبتني بر آراء دموكراتيك طرفين بودن و همچنين اصالت به نظرهاي مختلف مد نظر قرار گيرد. اما بايد در نظر داشت كه با توجه به تخصصي شدن جوامع، استفاده از شيوه داوري خود تابع معيارهاي تخصصي شده است. تخصصي شدن اين موضوع نياز به تبيين حوزه هاي علمي مربوط به موضوع و شناخت دقيق تر جنبه هاي مبهم آن دارد. در اين راستا استفاده از آموزه هاي حقوق تطبيقي و به خصوص كشورهايي كه نه از حيث نظام حقوقي، بلكه به دليل درگير بودن با موضوع و داشتن منابع نفت و گاز با اين حوزه درگير بوده اند را مي توان وارد كارزار پژوهش نمود. در اين پايان نامه نيز نگارنده درصدد است تا با يك نگاه حداقلي در پرتو حقوق كشورهايي كه در اين خصوص كار كرده اند موضوع را تحليل و ارزيابي نمايد.
1- بيان مساله
نفت و گاز از عمده ترين منابع ارضي ايران هستند كه مهمترين بخش وابسته به سرمايه گذاري خارجي است. قراردادهاي دولت با اشخاص حقوقي مهمترين ابزار روابط اقتصادي بين المللي مي باشد كه به ويژه پس از پيروزي جنگ جهاني دوم جهت توسعه و تحكيم اين روابط مورد استفاده قرار گرفته اند. اين امر به خصوص در كشور تك محصولي ايران نيز واجد اهميت است كه در صورت اختلاف بر سر اين منبع مهم چگونه به حل و فصل آن پرداخته شود. دولتها من جمله ايران از اين ابزار جهت توسعه اقتصادي خود بهره مي گيرند. راه هاي توسعه از طريق محصولات كشور، دولتها را با مسائل حاشيه اي آن نيز درگير ساخته است؛ چرا كه ايده ها و نظرها در اين حوزه ممكن است تا حدي پيش رود كه كار را به اختلاف بكشاند. اختلاف نظر در حوزه هاي مختلفي مجال ظهور و بروز مي يابد. يكي از مهمترين و بحث برانگيز ترين اين قراردادها، قراردادهاي نفتي است كه به ويژه در كشورهاي جهان سوم و صاحب نفت از اهميت حياتي برخوردار مي باشد و عامل تعيين كننده اي در حيات سياسي و اقتصادي مردم اين كشورها بوده و خواهد بود. كشورهاي صاحب نفت كه جهت استخراج و بهره برداري از اين منابع حياتي نيازمند سرمايه گذاري و فن آوري كشورهاي پيشرفته و شركت هاي معظم نفتي بودند با انعقاد قراردادهايي در اسلوب هاي مختلف در جهت استفاده و بهره برداري از اين منابع بر آمدند.
يكي از مقوله هاي مهم در عصر حاضر براي حل و فصل هر گونه اختلافي بحث داوري مي باشد. استفاده از اين روش در اسناد و در قوانين مختلف كشورها توصيه شده و قوانيني در اين حوزه به تصويب رسيدهاند. از يك سو اصل آزادي اراده در حقوق طرفين را به انتخاب قانون حاكم و شيوه رسيدگي بر دعوا كه به شكل رسيدگي رسمي و از طريق دادگاه باشد سوق مي دهد و از سوي ديگر الزامات مطرح شده در قالب قوانين بر طرفين رابطه بار مي شود. اما به هر حال آنچه در اين ميان مهم است حل و فصل اختلافات ما بين اين شركت ها و دولت هاي طرف قرارداد از طريق داوري مي باشد. «داوري روشي است كه با استفاده از آن دو يا چند شخص ذي نفع حل و فصل مسئله اي را به يك يا چند شخص ديگر محول مي كنند كه اختيارشان را از قرارداد خصوصي و نه مقامات يك دولت اخذ كرده اند و بر اساس اين قرارداد بايد مسئله مزبور را پيگيري نمايند و نسبت به آن تصميم بگيرند. در بيشتر قراردادهاي تجاري بين المللي مربوط به حوزه نفت وگاز امروزه شرط رجوع به داوري بين طرفين به امضاء مي رسد. رد حقوق خصوصي طرفين اختلاف حق دارند اختلافات ناشي از تفسير و يا اجراي معاهده را به داوري ارجاع دهند. اختلاف هاي ناشي از اجراء يا تفسير قرارداد في مابين را در حدي كه مخالف قانون نباشد با داروي ارجاع داده و ممنوعيت ها و محدوديت هاي آن نيز در قوانين يا در قراردادهاي بين طرفين وضع مي شود. در قراردادهاي بين المللي نفت گاز نيز امروزه دولتها به دلايل گوناگون به داوري متوسل شده اند. در واقع مزاياي استفاده از داوري است كه امكان استفاده از آن را در قراردادهاي نفت و گاز ممكن و ضروري مي سازد. از اين ميان مي توان به سرعت در رسيدگي، تخصصي شدن حل و فصل اختلاف هاي نفت و گاز و ... اشاره كرد.
2- سوالات تحقيق
1-در دعاوي حوزه نفت و گاز چرا گرايش به داوري تجاري بين المللي زياد شده است؟
2-مزاياي اين روش حل اختلاف نسبت به ساير روشها چيست؟
3-اسناد بين المللي در مورد حل و فصل دعاوي نفت و گاز چه روشي را توصيه مي كنند؟
متن كامل در سايت
متن كامل پايان نامه ها با فرمت word و پسوند doc قابل ويرايش مقطع كارشناسي ارشد با امكان دانلود رايگان پروپوزالها (فصل اول پايان نامه ها) و امكان خريد پايان نامه
40y.ir
دوشنبه ۱۴ آبان ۹۷ ۱۹:۵۴ ۱۰۹ بازديد
تاكنون نظري ثبت نشده است