چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۰۴

دانلود مقالات پايان نامه

پايان نامه - عصاره هيدروالكلي افتيمون و قارچ گانودرما بر لاين سلولي MCF7 سرطان پستان و لاين سلولVero اپي¬تليالي

۱۳۵ بازديد

توجه كنيد كه عكس ها در سايت درج نمي شوند و فقط در فايل دانلودي وجود دارد

ارتباط نژادهاي مختلف با سرطان پستان

زيست شناسي سرطان پستان در نژادهاي مختلف باهم متفاوت است اگرچه بررسي سبب شناسي (Etiology) تفاوت­هاي قومي در سرطان پستان كار پيچيده­اي است، علت تفاوت بين نژادهاي مختلف را مي­توان در دودسته بررسي كرد: يكي علل اجتماعي – اقتصادي مثل ميزان دسترسي به مراقبت­هاي بهداشتي، كيفيت مراقبت­ها و حمايت­هاي اجتماعي و ديگري علل فردي است مثل سابقه توليد مثل، استفاده از هورمون­هاي برون­زا (Exogen) ، رژيم غذايي، ورزش و ميزان اضطراب كه همگي موارد فوق روي سلول­ها اثر مي­گذارند، افزايش ميزان ابتلا به سرطان پستان در برخي نژادها به تقابل بين هر دو دسته اين علل مرتبط است (ماسي و اولوپادا[1]، 2005). زنان سياه پوست آمريكايي نسبت به سفيدپوستان در خطر كمتري براي ابتلا به سرطان پستان هستند ولي اگر مبتلا شوند پيش­آگهي ضعيف تري خواهند داشت كه ممكن است به دليل ميزان بالاتر فقر در بين سياه­پوستان و امكان بهره­برداري كمتر از مراقبت­هاي بهداشتي در آنان نيز باشد و ممكن است به دليل عوامل بدي پيش­آگهي مثل درجه تمايز بالا و –ER باشد (رز و همكاران[2]، 2001).

دانلود متن كامل پايان نامه :

بررسي اثرات عصاره هيدروالكلي افتيمون و قارچ گانودرما بر لاين سلولي MCF7 سرطان پستان و لاين سلولVero اپي¬تليالي كليه در محيط كشت انتخابي

2-1-3- 2- علل و عوامل ژنتيكي

ژن جهش يافته P53 از پدر و مادر به فرزندان به ارث مي­رسد كه باعث ايجاد سندرمي به نام Li-Fraumeni مي­شود كه استعداد مبتلا شدن به سرطان­ها منجمله سرطان پستان را از سنين پايين خواهند داشت و البته اين پديده بسيار نادر است و فقط 100 خانواده با اين جهش ارثي و سندرم متعاقب آن شناسايي شده­اند (لي و همكاران[3]،1998). از ديگر ژن­هاي سركوب كننده تومور مي­توان به ATM كه باعث ابتلا به آتاكسي تلانژكتازي و سرطان پستان مي­شود (سوئفت و همكاران[4]، 1997) (شكل2-3).

 

شكل (2-3) آتاكسي تلانژكتازي

 

 

 

همچنين مي­توان به Cystatin و ARHI اشاره نمود كه هر دو از رشته ژن­هاي سركوب كننده تومور هستند وجود آنها در سرطان پستان پيش­آگهي ضعيف و طول عمر كوتاه­تري را براي بيمار رقم مي­زند (زانگ و همكاران[5]، 2004). اگر يك ژن سركوب كننده تومور كه جهش يافته است در اسپرم پدر يا تخمك مادر وجود داشته باشد، اين نقص ژنتيكي به فرزندان منتقل مي­شود و اين تشخيص كه يك ژن جهش يافته سركوب كننده تومور را به ارث برده است با يك پيام ايست كمتر از ديگران متولد شده است و در خطر گرفتار شدن به سرطان در سنين پايين­تر قرار مي­گيرد (آدم و همكاران[6]، 2004). سرطان ارثي پستان تنها 10 - 5 درصد موارد اين بيماري را شامل مي­شود چرا كه به ارث رسيدن يك ژن سركوب كننده تومور كه جهش يافته باشد واقعه نادري است كه هميشه هم منجر به ايجاد سرطان نمي­شود (گرالو[7]، 2006). در سال 1993 نتايج مطالعاتي منتشر شد كه بر وجود ژني در كروموزوم 17 اشاره داشت كه در برخي خانواده­ها با موارد متعدد سرطان پستان و تخمدان گذارش شده بود و دليل بر وجود استعداد ژنتيكي ابتلا به اين سرطان­ها بود (هال و همكاران[8]، 1990). تحقيقات بعدي در سال 1994 به كشف ژن BRCA1 منجر شد و يك سال بعد هم ژن مشابه ديگري در كروموزوم 13 كشف شد كه تحت عنوان BRCA2 نامگذاري گرديد كه باعث افزايش استعداد ابتلا به سرطان پستان مي­شود (وستر و همكاران[9]، 1994). جهش در ژن­هاي BRCA1 و BRCA2 در 10 - 5 درصد كل موارد سرطان پستان گذارش شده است، جهش در ژن BRCA1 در 40 درصد موارد سرطان پستان خانوادگي و جهش در ژن BRCA2 در 30 درصد اين نوع از سرطان پستان ديده مي­شود و خطر تجمعي ابتلا به سرطان پستان در حاملين جهش در ژن­هاي  BRCA1 يا BRCA2 بين 70 - 50 درصد است (كوچ و همكاران[10]، 1997). ژن جهش يافته BRCA1 و با احتمال كمتري ژن BRCA2 باعث افزايش استعداد فرد حامي به سرطان تخمدان نيز مي­شود. جهش در ژن BRCA2  در سرطان پستان مردان بيشتر از BRCA1  ديده مي­شود، حاملين ژن جهش يافته BRCA1 حتي اگر تومور آنها در مراحل اوليه تشخيص داده شود عاقبت وخيم تري نسبت به حاملين ژن BRCA2 دارند كه احتمالا به دليل تفاوت اساسي در ساختار زيستي توده پستاني در اين گروه است كه تحت تاثير اين دو ژن متفاوت تغيير پيدا كرده­اند به طوري كه سرطان پستان در حاملين BRCA1 اغلب گرفتاري غدد لنفاوي زير بغل (N+) در مراحل اوليه و ضعيف منفي گيرنده استروژني (ER) و پروژستروني (PR) همراه است (چپ من[11]، 2007) (شكل2-4).

شكل (2-4) جايگاه ژن هاي BRAC1 و BRAC2

 

 

 

BRCA1 و BRCA2 در روند ترميم DNA نقش دارند و از سركوب كننده تومور هستند (اسكولي و همكاران[12]، 1997). بر خلاف پروتواونكوژن­ها جهش در يك آلل از ژن براي تغيير در عملكرد ژن در تسريع رشد غير قابل كنترل سلول كافي است، در مورد ژن­­هاي سركوب كننده تومور حتما بايد هر دو آلل ژن دچار جهش شده باشند كه عملكرد ژن مختل گردد بنابراين وقتي يك ژن غير طبيعي BRCA1 يا BRCA2 به فردي به ارث مي­رسد هيچ بيماري حادث نمي­شود مگر اينكه ضربه ديگري به ماده ژنتيكي سلول وارد شود تا آلل ديگر هم دچار جهش شود و بيمار به سرطان پستان مبتلا گردد (لوندبرا و همكاران[13]، 1997). البته P53 يك ژن سركوب كننده تومور غير عادي است چرا كه جهش تنها در يك آلل از ژن P53 براي اختلال در عملكرد آن كافي است (دور و همكاران[14]، 1997) (شكل2-5).

شكل (2-5) پروتئين P53

 

 

يكي از اهداف تقسيم بندي سرطان مهاجم پستان برقراري ارتباط بين زيست شناسي تومور و پيش­آگهي آن مي­باشد به طور مثال وقتي سرطان پستان مدولاري كارسينوم باشد و سيتوكراتين­ها در آنها تظاهر پيدا كرده باشند اين تومورها به احتمال زياد P53, -ER, Her2 مي­باشند و قويا مطرح كننده اين است كه اين فرد حامل جهش در ژن BRCA1 مي­باشد ( الستون[15]، 2005). اين تفاوت­هاي ژنتيكي همچنين در بدخيم­ترين نوع سرطان پستان يعني سرطان التهابي پستان (Inflamatory Breast Cancer) نيز گزارش شده است. به نظر مي­رسد رفتار زيستي متفاوت اين نوع از سرطان پستان با ساير انواع آن به علت نوع خاصي از ژن­هايي است كه در سرطان التهابي پستان دچار فعاليت بيش از حد مي­شوند و خصوصيات تهاجم بيشتر و پيش­آگهي ضعيف­تر را براي اين بيماران رقم مي­زنند (ون لاره وهمكاران[16]، 2007) (شكل 2-6).

شكل (2-6) سرطان التهابي پستان

 

 

بررسي اخير حاكي از فعاليت يكي از گيرنده­هاي Chemokine به نام CXR4 ,CCR7 را به عنوان نشانگرهاي زيستي مرتبط با قدرت متاستاز دهنده سرطان پستان معرفي كرده­اند. جالب است كه اين دو نوع گيرنده در سرطان التهابي پستان دچار فعاليت بيش از حد مي­شوند و به نظر مي­رسد توجيه كننده قسمتي از خصوصيات تهاجمي بالا در اين نوع از سرطان پستان مي­باشد كه البته از همين خاصيت مي­توان در جهت درمان اين نوع از سرطان سود جست چرا كه ممكن است با مهار اين گيرنده­ها بتوان كمك شاياني به بهبود عاقبت اين بيماران نمود (كابيوگلو و همكاران[17]، 2007).

[1] . Masi & Olopada

[2] . Rose, et al

[3] . Li, et al

[4] . Swift, et al

[5] . Zhang, et al

[6] . Adem, et al

[7] . Gralow

[8] . Hall, et al

[9] . Wooster, et al

[10] . Couch, et al

[11] . Chapman

[12] . Scully, et al

[13] . Lundbera, et al

[14] . Thor, et al

[15] . Elston

[16] . Van laere, et al

[17] . Cabioglu, et al

تاكنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.