سه شنبه ۰۹ اردیبهشت ۰۴

دانلود مقالات پايان نامه

علايم توانمندسازي از ديدگاه روانشناختي

۱۱۳ بازديد

علايم توانمندسازي

از آنجا كه فرايند توانمندسازي، نياز به مدت زيادي دارد و مديران ارشد نمي توانند آثار مثبت آن را بلافاصله

ببينند بنابراين نياز به شيوه هايي دارند كه بر اساس آن ارزيابي كنند. مديران همواره از خود مي پرسند آيا برنامه هاي توانمندسازي در مسير صحيح خود حركت مي كنند يا خير ؟ يكي از اين شيوه ها، بررسي رفتاري است كه افراد توانمند شده در مقايسه با افراد توانمند نشده از خود به نمايش مي گذارند. در جدول2-5 به اين ويژگي هاي رفتاري  اشاره شده است (محمدي، 1380، ص 20).

جدول 2-5.  ويژگي هاي افراد توانمند شده و افراد توانمند نشده

كاركنان توانمند شده كاركنان توانمند نشده
1- در موقعيتهاي مبهم داراي ابتكار عمل هستند . 1-   منتظر هستند تا مافوقشان تصميم بگيرند .
2-  قادرند در موقعيتهاي مبهم فرصتها را تشخيص دهند. 2-  قادرند با مشكلات به طور كارآمد برخورد كنند اما نمي توانند فرصتهاي متحمل را تشخيص دهند.
3- قادر به بكارگيري مهارتهاي فكري مهم از قبيل آشكار ساختن و  آزمايش مفروضات و دلائل ارائه شده هستند. 3- اطلاعات، ادله و نتيجه گيري افراد صاحب نفوذ را به سرعت و بدون بررسي مي پذيرند.
4- هم در گروه هاي وظيفه اي و هم در درون گروه هاي چند وظيفه اي قادر به اجماع نظر براي تصميمات هستند.

4- انتظار دارند تلاشهايي در جهت دستيابي به اجماع نظر صورت گيرد و اگر با شكست روبه رو شوند به اختيارات سلسله مراتبي متوسل مي شوند .

 

5- در تلاش هستند تا از طريق كاهش و هزينه ها و يافتن سرمايه گذاري در زمينه هاي جديد، منابع را بهينه كنند . 5- تنها زماني توجه خود را به مساله منابع معطوف مي كنند كه از سوي افراد صاحب اختيار موظف به انجام آن شوند.
6- داراي اعتماد بنفس بوده و فكر مي كنند كه مستعد، خلاق و مورد اعتماد هستند . 6- فاقد اعتماد بنفس بوده و فكر مي كنند فاقد استعدادها و خلاقيت هاي لازمند و ديگران به آنها اعتماد دارند .
7- حس مي كنند كه خودشان به خوبي قادرند در خصوص زمان وچگونگي انجام و ظايفشان تصميم گيري كنند . 7- احساس مي كنند عاجز از انتخاب چگونگي انجام كارهايشان هستند.

منبع : محمدي، 1380

تاكنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.