براي رعايت حريم خصوصي نام نگارنده و استاد راهنما در سايت درج نمي شود
(در فايل دانلودي نام نويسنده و استاد راهنما موجود است)
تكه هايي از متن پايان نامه به عنوان نمونه :
(ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد يا بعضي نمادها و اشكال درج نشود ولي در فايل دانلودي همه چيز مرتب و كامل است)
فهرست مطالب
كليات پژوهش
1-1-مقدمه 17
1-2- بيان مسئله 18
1-3- ضرورت و اهميت مسئله 19
1-4- اهداف پژوهش 19
1-5- فرضيات پژوهشي 20
1-6- قلمرو پژوهش 20
1-7- روش تحقيق 20
1-8- شرح اصطلاحات و واژه هاي به كار رفته در پژوهش 21
1-9- ساختار تحقيق 22
1-10- خلاصه فصل اول 23
مرور ادبيات تحقيق
2-1- مقدمه 25
2-2- سرمايه گذاري ريسك پذير 25
2-3- انواع سرمايه گذاري ريسك پذير 28
2-4- فرآيند سرمايه گذاري ريسك پذير 30
2-5- شاخصه هاي اصلي سرمايه گذاري ريسك پذير 32
2-6- فرصت هاي فرارو بازار سرمايه گذاري ريسك پذير 36
2-7- ضرورت ايجاد صندوق سرمايه گذاري ريسك پذير 37
2-8 - پيشينه تحقيق 39
2-8-1- پيشينه خارجي 39
2-8-2- پيشينه داخلي 45
2-9- خلاصه فصل دوم 45
روش شناسي تحقيق
3-1- مقدمه 54
3-2- متغير هاي پژوهش 54
3-3- فرضيات پژوهش 55
3-4- طرح پژوهش 58
3-5- گردآوري داده ها 59
3-6- پرسشنامه 60
3-7- آزمون ابزار اندازه گيري 61
3-8- تجزيه و تحليل داده ها 64
3-9- خلاصه فصل سوم 68
تجزيه و تحليل داده ها
4-1- مقدمه 70
4-2- روايي سازه 70
4-3- تحليل عامل اكتشافي 74
4-4- تحليل داده ها و جداول 81
4-5- خلاصه فصل چهارم 247
نتايج و پيشنهادات
5-1- مقدمه 249
5-2- بررسي فرضيات پژوهش 249
5-3- محدوديت تحقيق 261
5-4- پيشنهادات مبتني بر نتايج 262
5-5- پيشنهادات براي تحقيقات آتي 262
منابع
منابع داخلي 264
منابع خارجي 266
ضمائم
چكيده :
در ميان روشهاي تأمين سرمايه و شروع يك كسب و كار، سرمايهگذاري مخاطرهپذير از روشهايي است كه در سالهاي اخير مورد توجه بسياري از صاحبان ايده و نوآوران قرار گرفته است. اما با اين وجود، كمتر مطالعه را ميتوان در اين حوزه مشاهده نمود كه كاملاً به صورت تجربي به بيان آن پرداخته باشد. بر اين اساس، اين مطالعه در نظر دارد تا ضمن بيان مفاهيم نظري و پيشينه سرمايهگذاري مخاطرهپذير، و وضعيت آن در ايران، به بيان يك تجربه واقعي در اين زمينه كه توسط صندوق پژوهش و فناوري استان يزد در سال 1390 صورت گرفته است را بيان نمايد. اين مطالعه به بيان نحوه مشاركت صندوق مذكور جهت تأمين مالي و راهاندازي شركتي جهت توليد تير برق كامپوزيتي كه داراي ثبت اختراع در استان يزد ميباشد، ميپردازد. تجربه صندوق و نتايج اين مطالعه نشان ميدهد كه در صورتي كه تأمين مالي از طريق سرمايهگذاري مخاطرهپذير به شيوه علمي صورت پذيرد، ميتواند براي هر دوطرف به يك مشاركت سودآور تبديل گردد و ساير استانها و مراكز علمي نيز ميتوانند با استفاده از تجارب صندوق پژوهش و فناوري استان يزد در اين رابطه گام مؤثر در جهت حمايت از صاحبان ايده بردارند.
كلمات كليدي: تأمين سرمايه، سرمايهگذاري مخاطره پذير، صندوق پژوهش و فناوري
- مقدمه
با توجه به آنكه نتيجه فعاليتهاي مبتكرانه و نوآورانه قدري نامطمئن است، بانكها اغلب تمايل كمتري براي سرمايهگذاري در اينگونه طرحها نشان ميدهند. از اين جهت كارآفريناني كه سرمايه كافي را براي اجراي طرح خود ندارد و به موفقيت آن طرح اميدوار و اطمينان نسبي دارد با مشكلاتي مواجه هستند كه به دنبال روشهاي متفاوتي براي تأمين سرمايه ميپردازند كه ورود به بازار سرمايه ريسكپذير، يكي از اين روشها است كه طي دهه اخير مورد توجه واقع شده است. سرمايه ريسكپذير، سرمايهاي است كه به همراه كمكهاي مديريتي در اختيار شركتهاي نوپا و كوچك كه به سرعت در حال رشد و داراي آيندهاي اقتصادي هستند، قرار ميگيرد كه اين سرمايه از جمله منابع مهم تأمين مالي شركتهاي كوچك و نوپا محسوب ميشود. شركتهاي پيشتاز در سرمايهگذاري خطرپذير، بيشتر شركتها يا تعاونيهايي هستند كه منابع مالي آنها بيشتر توسط صندوقهاي بازنشستگي، بنيادها، سرمايهگذاران خارجي و يا خود بنيادگذاران تأمين ميشود. بنابرين مشاركت شركتهاي سرمايهگذاري ريسكپذير تنها به تأمين مالي محدود نميشود، بلكه شامل ارائه حمايتها و مشاورههاي مداوم نيز ميباشد. همچنين اين شركتها نقشهاي عملي و اجرايي دارند و از آنجا كه مانند ساير مالكان شركت در ريسك شركت شريكند، هماهنگي نزديكي با اهداف آنان دارند. سرمايهگذاران خطرپذير هنگام بررسي شركتهاي پيشنهادي براي سرمايهگذاري شايستگيهاي فني و تجاري آنان را بررسي ميكنند. اينگونه سرمايهگذاران با ايجاد نوعي سبد سرمايه و سرمايهگذاري همزمان در چند شركت نوپا ريسك خود را كاهش ميدهند. طي چندين دهه ميباشد كه سرمايهگذاران ريسكپذير با حمايت از شركتهاي كوچك نقش بسيار مهمي را در توسعه و پيشرفت اقتصادي و بخصوص در كارآفريني دارند. در مجموع، ميتوان بيان نمود كه سرمايه ريسكپذير، سرمايهاي است كه در مراحل ابتدايي رشد و گسترش شركتها به كار گرفته ميشود كه اين مفهوم با خريد شركتها از طريق استقراض يا تغيير فعاليت شركتهايي كه در خرچه فعاليت خود با مشكلات مالي روبرو هستند، متفاوت است. پس از اتمام دوره سرمايهگذاري ريسكپذير، براي خروج از اين فرآيند روشهاي متنوعي وجود دارد كه اين روشها به وضعيت شركت انتخاب ميگردد. لذا اين پژوهش مي كوشد تا در اين راستا نقش سرمايه گذاري ريسك پذير را در توسعه صندوق هاي سرمايه گذاري نشان دهد . |
- بيان مسئله
نگاهي به تاريخ علم نشان مي دهد معمولا پديده ها و وقايع اقتصادي رخ مي هد و پس از آن علماي اقتصاد به تحليل، فرضيه سازي و نظريه پردازي در اين حوزه مي پردازند. در مورد شركتها كوچك و متوسط بررسي وقايع اقتصادي كه در نهايت منجر به اهميت روزافزون شركتها كوچك و متوسط در اقتصادهاي ملي شد به فهم نظريه ها در اين زمينه كمك ميكند. از زماني كه آدم اسميت در كتاب «ثروت ملل» خود به سال 1776 از مثال توليد سنجاق به شكل انبوه آن استفاده كرد، عملا انديشه بزرگتر شدن واحدهاي صنعتي براي استفاده هرچه بهتر از تقسيم كار و صرفه هاي اقتصادي مورد توجه قرار گرفت. از ابتداي انقلاب صنعتي تا اوايل قرن بيستم چنين رويكردي بر فعاليتهاي اقتصادي حاكم بود. انديشمنداني چون كينز و مديراني چون هنري فورد به ترتيب درنظر و عمل، جنبه هاي عملكرد اقتصادي شركتها بزرگ و توليد انبوه را در مقايسه با شركتها كوچك و متوسط مورد تاييد و تاكيد قرارداده اند. اما از دهه 70 به اين سو با توجه به نظام جديد مالي بينالمللي كه در برتون وودز به وجو دآمده بود و از طرف ديگر شوكهاي نفتي قابليت پاسخگويي چنين سازمانهايي را زير سئوال برد. اگر بحران دهه 30 ميلادي، بحران در اقتصاد كلان به شمار مي رفت، بحران در دهه 70 ميلادي بحران در اقتصاد خرد، ناشي از انتخاب نادرست فناوري ها، سازماندهي كارخانه ها، شركتها و بازارها بوده است. در اين بين در ميان روشهاي تأمين سرمايه و شروع يك كسب و كار، سرمايهگذاري مخاطرهپذير از جمله روشهايي است كه در سالهاي اخير مورد توجه بسياري از صاحبان ايده و نوآوران قرار گرفته است. اما با اين وجود، كمتر مطالعه را ميتوان در اين حوزه مشاهده نمود كه كاملاً به صورت تجربي به بيان آن پرداخته باشد. بر اين اساس، اين مطالعه در نظر دارد تا ضمن بيان مفاهيم نظري و پيشينه سرمايهگذاري مخاطرهپذير، و وضعيت آن در ايران، به بيان يك تجربه واقعي در اين زمينه كه توسط صندوق پژوهش و فناوري استان يزد در سال 1390 صورت گرفته است را بيان نمايد. اين مطالعه به بيان نحوه مشاركت صندوق مذكور جهت تأمين مالي و راهاندازي شركتي جهت توليد تير برق كامپوزيتي كه داراي ثبت اختراع در استان يزد ميباشد، ميپردازد. تجربه صندوق و نتايج اين مطالعه نشان ميدهد كه در صورتي كه تأمين مالي از طريق سرمايهگذاري مخاطرهپذير به شيوه علمي صورت پذيرد، ميتواند براي هر دوطرف به يك مشاركت سودآور تبديل گردد و ساير استانها و مراكز علمي نيز ميتوانند با استفاده از تجارب صندوق پژوهش و فناوري استان يزد در اين رابطه گام مؤثر در جهت حمايت از صاحبان ايده بردارند.
- ضرورت و اهميت مساله
بررسي تاثير سرمايه گذاري ريسك پذير بر توسعه و سود آوري صندوق هاي پژوهش و فناوري از چند طريق قابل بررسي است . يكي از موارد قابل بررسي از طريق پرسشنامه و تكميل آن توسط مشتريان و مديران و كاركنان صندوق ها است . بعد دوم بررسي از طريق تحليل هايي اقتصادي است كه با استفاده از صورت هاي مالي اين صندوق ها صورت ميگيرد . اگرچه معيارهاي مختلفي براي اين بررسي ها وجود دارد اما اين پژوهش در پي آن است كه از طريق پرسشنامه و مصاحبه تاثير سرمايه گذاري ريسك پذير بر توسعه و سود آوري صندوق هاي پژوهش و فناوري را مورد بررسي قرار دهد. از آنجا كه قبلا چنين بررسي اي از طريق بررسي پرسشنامه ومصاحبه صورت نگرفته ،وجودآن ضرورت مي يابد .
- اهداف پژوهش
هدف اصلي تحقيق در راستاي توسعه و رونق صندوق هاي پژوهش و فناوري مي باشد.
ازجمله اهداف ديگر تحقيق روند صحيح سرمايه گذاري ريسك پذير در صندوق هاي سرمايه گذار است .
- فرضيه هاي پژوهش
با توجه به مجموعه موارد مطرح شده و همچنين اهداف ذكر شده، فرضياتي در قالب سوالاتي به شرح ذيل مطرح مي شود :
- چه عواملي در طول زمان باعث توسعه و رونق صندوق هاي پژوهش و فناوري شده است ؟
- سرمايه گذاري ريسك پذير چه تاثيري در روند رشد صندوق هاي پژوهش و فناوري دارد؟
- قلمرو پژوهش
1-6-1-قلمرو موضوعي: قلمرو موضوعي تحقيق تاثير سرمايه گذاري ريسك پذير بر توسعه و سود آوري صندوق هاي پژوهش و فناوري است .
1-6-2- قلمرو مكاني: قلمرو مكاني تحقيق ، صندوق پژوهش و فناوري استان يزد است.
1-6-3- قلمرو زماني: قلمرو زماني تحقيق، سال مالي 1393 است .
- روش تحقيق
اين پژوهش از حيث هدف نوعي پژوهش كاربردي و از نظر گردآوري داده ها توصيفي-پيمايشي است. براي گردآوري اطلاعات و داده ها از روش كتابخانه اي و ميداني در كنار هم استفاده خواهد شد.در روش كتابخانه اي از بررسي آمار و اسناد و مدارك استفاده مي شود و از مجموعه روش هاي ميداني، از پرسشنامه اي كه طبق پيشنهاد كارشناسان و خبرگان طراحي ، و پايايي و روايي آن با استفاده از آزمون هاي آماري و نظر صاحب نظران در اين حوزه بررسي مي شود استفاده خواهد گشت.
پرسشنامه طراحي شده بر اساس طيف ليكرت وبر اساس روش دلفي نهايي شده است و بين مؤديان توزيع مي گردد وبا استفاده از نرم افزارهاي آماري به تحليل آن پرداخته شده است وبا ازمون ميانگين ها براي تاييد يا رد فرضيات استفاده خواهد شد.
از جنبه روش هاي گرداوري داده ها صاحبنظران روش هاي زيادي را براي گردآوري داده هاي تحقيق پيشنهاد كرده اند كه از جمله آنها روش ميداني (مصاحبه ،پرسشنامه) ،مشاهده مستقيم، كتابخانه اي، مراجعه به اسناد و سوابق و مدارك و... هستند. در پژوهش حاضر از روش مصاحبه و روش كتابخانه اي براي جمع آوري اطلاعات استفاده شده است .از مجموعه روش هاي ميداني، از پرسشنامه اي كه طبق پيشنهاد كارشناسان و خبرگان طراحي ، و پايايي و روايي آن با استف
اينجا فقط تكه اي از متن اين پايان نامه درج شده براي دانلود متن كامل به سايت منبع مراجعه نماييد :